Hva betyr egentlig kjærlighet og det å elske?

Kjærlighet blir som oftest symbolisert ved et hjerte, men hva ligger egentlig i selve begrepet?
For en god stund leste jeg en setning som siden den gang har brent seg fast i mitt minne og som jeg aldri vil glemme:

Kjærlighet er som et hjerte tegnet i et duggvått speil, det forsvinner hvis man ikke sørger for å holde temperaturen oppe...

For det er jo slik det er. Hvis man ikke gjør en innsats for kjærligheten, så kan man ikke forvente å få så mye igjen heller.  Det er viktig å verdsette kjærligheten, for den er stor og finnes overalt, hele tiden. Det finnes mang slags kjærlighet:  kjærlighet mellom dyr og mennesker, mor og barn osv osv , men fellesbetegnelsen er at alle disse båndene er sterke og at man må gjøre en innsats for det slik at man ikke sårer noen.

Men så kommer ordet "å elske"

Jeg har dyr, familie og venner som jeg viser kjærlighet til og som jeg er utrolig glad i. MEN, jeg har kun brukt ordene "jeg elsker deg" til èn person, og det tok tid før jeg sa det til vedkommende... For meg er det å elske noen et veldig sterkt utrykk, og jeg er derfor veldig forsiktig med ikke og bruke det før jeg er 100 % sikker på at jeg mener det.  Jeg mente det den gangen jeg sa det, og jeg elsker han fortsatt og en del av meg vil alltid elske han.

 En definisjon( for meg) kan være: Å elske noen er når du bryr deg så mye om noen at du ville gjort hva som helst for vedkommende uten å nøle! For det er ingenting som betyr så mye for deg som akkurat han/hun... Kjærlighet er mer da man vil at andre skal ha det best mulig, ha det godt å være trygge. Selv om min familie,venner og dyr betyr veldig veldig mye for meg - så betyr faktisk den personen som har hørt meg si ordene " jeg elsker deg" noe mer, på en litt annen måte...


Har mer eller mindre brukt denne kvelden på å tenke over disse to begrepene, og jeg må få understreke at dette er hva JEG mener... Dere har selvfølgelig lov å være uenige med meg - det forstår jeg godt! Dette innlegget er ikke ment for å provosere noen :)
- hva er kjærlighet for deg ?
- Sier du ofte ordene "jeg elsker deg" ?vi blogges <33

8 kommentarer

Camilla J !

10.apr.2011 kl.02:46

Søtt innlegg :)

Jeg syntes det er såååå bra du sier dine meninger, og ikke hva ANDRE sier!

Elsket dette innlegget jeg, du har sååå rett..

Elsk er et sterkt ord, og det samme med ''hate.''

ha en kveld (:

klem <3

Marlene Høstland

10.apr.2011 kl.12:48

jeg kan ofte si jeg elsker deg til vennene mine : )

sv; takk for tips :)

Anne Lovise

10.apr.2011 kl.17:54

sv: haha, sånn er det vel litt med meg å :L

Kjærlighet er vel det man føler for ett spesielt menneske. Men jeg tror ikke det er kjærlighet man føler til familie og venner, bare "den utvalgte". sånn tenker jeg i alle fall. Har enda aldri sagt til noen "jeg elsker deg", bare i et skuespill jeg var med i en gang ._.

MarieHoldenOlsen <3

10.apr.2011 kl.19:32

Sier "jeg elsker deg" til venninnene mine noen ganger, men da blir det på engelsk! I LOVE YOU høres ut som et litt mindre sterkt ord, men det blir jo egentlig det samme. Har ikke tenkt over det, for å være helt ærlig : ) -Fortsatt fin søndagskveld !

/takk for kommentar/
Sier vell jeg elsker deg til venner og sånt :-)

SV; Takk for kommentaren

cassax

10.apr.2011 kl.19:46

takk for kommentaren!

så fin blogg du har..!

jeg sier vell ikke "jeg elsker deg" så mye egentlig..

Hawey<3

10.apr.2011 kl.19:51

Sier ikke jeg elsker deg så mye face 2 face sier heller i love you <3 Men på msn og internett så blir det vell jeg elsker deg :D

Anya Standal

10.apr.2011 kl.20:01

sv // ja ikke sant ? :-)

Skriv en ny kommentar

Stine

Stine

17, Nes i Akershus

Du har nå kommet inn på bloggen til ei 17 år gammel jente som skriver om sin hverdag,tanker og opplevelser. Tusen takk for besøket :)

Kategorier

Arkiv

hits